Alkalinen ruokavalio ehkäisee lihaskatoa

Lihasmassa pienenee 50 ikävuoden jälkeen noin 1 % vuodessa. Lihaskato johtaa lihasheikkouteen mikä lisää kaatumisen riskiä, murtumia ja tämän seurauksena ihminen voi joutua riippuvaisiksi muista. Monet tekijät vaikuttavat ikään liittyvään lihasten vähenemiseen, mutta ruokavalion happamuudella on siihen tutkimusten mukaan suuri merkitys. Aineenvaihdunnassa muodostuu proteineista ja viljoista happamia jäämiä, pääasiassa rikkihappoa, kun taas vihannekset ja hedelmät muodostavat emäksistä ylijäämää, pääasiassa kaliumbikarbonaattia. Länsimainen ruokavalio on pääasiassa happoja muodostava, muodostaen 75-199mEq happoa/d. Koska elimistö ei pysty poistamaan ylimääräisiä vetyioneja (happamuutta), syntyy metabolinen asidoosi. Metabolinen asidoosi on linkitetty lihaskatoon sekä ylipainoon. Tutkimuksissa huomattiin, että kun metabolinen asidoosi eli elimistön liiallinen happamuustila korjattiin, myös lihaskato loppui.

Lähde: Am J Clin Nutr. 2008 Mar;87(3):662-5. Dawson-Hughes B, Harris SS, Ceglia L.Jean Mayer US Department of Agriculture Human Nutrition Research Center on Aging at Tufts University, Boston, MA, USA.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2597402/

Emäksiset mineraalit ratkaisevassa asemassa sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä

Journal of Orthomolecular Medicine-lehdessä Joseph Campbell luo kattavan katsauksen mineraaleja ja sairauksia käsittelevään tieteelliseen kirjallisuuteen korostaen sitä, että emäksiset mineraalit, magnesium ja kalsium, ovat ratkaisevassa asemassa sydän- ja verisuonitautien ennalta- ehkäisyssä. Hän tuo myös esiin, että ”Happoja muodostavien ruoka-aineiden erittäin runsas nauttiminen aiheuttaa metabolisen asidoosin. Metabolisessa asidoosissa lisäkilpirauhashormoni kiihdyttää kalsiumin poistumista luista ja hampaista (osteolyysi), liiallisen happamuuden puskuroimiseksi tai neutraloimiseksi. Vuosien kuluttua tuo kalsiumhävikki johtaa luuston loppuunkulumiseen, luiden heikkouteen ja vaikuttaa luuston rakenteeseen.

Lähde: Journal of Orthomolecular Medicine Vol. 10, No. 3 & 4, 1995
http://orthomolecular.org/library/jom/1995/pdf/1995-v10n0304-p177.pdf

 

Elimistön happamoituminen ja osteoporoosi

Äskettäin Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism-lehdessä (Vol 94, No 1 96-102, 2009) julkaistu tutkimus on tarjonnut lisää tukea näkemykselle, jonka mukaan emäksisten mineraalien nauttiminen ja niiden lisääminen ruokavalioon on olennaisen tärkeää hyvän terveyden kannalta. Tutkimuksen kohteena oli ymmärtää emäksisten mineraalien (kaliumbikarbonaatti, natriumbikarbonaatti ja kaliumkloridi) vaikutusta luuston terveyteen – etenkin näiden emäksisten mineraalien kykyä hidastaa luun resorptionopeutta ja kalsiumin eritystä. Tutkimukseen osallistujilla, jotka nauttivat bikarbonaattilisäravinteita, havaittiin merkittävästi pienempiä virtsan N-telopeptidi- ja kalsiumin eritysmääriä kontrolliryhmään verrattuna.

Lähde: Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (Vol 94, No 1 96-102, 2009) Sydän- ja verisuonitaudit & emäksinen ruokavalio (Cardiovascular Disease & the Alkaline Diet)
http://jcem.endojournals.org/cgi/content/abstract/94/1/96

 

Alkalinen ruokavalio ja syöpä

Maaliskuussa 2009 Amerikan syöpätutkimusyhdistyksen lehdessä julkaistiin (American Association for Cancer Research Journal) tutkimus, joka osoitti, että emäksiset mineraalit (tässä tapauksessa natriumkarbonaatti NaHCO3) kohottivat syöpäkasvainsolujen solun ulkopuolista pH-arvoa estäen etäispesäkkeiden muodostumista. Robey, Baggett, Kirkpatrick et al tekemän ryhmän tutkimus osoittaa, että kasvainten pH on aina hapan ja että käyttämällä erittäin emäksisiä mineraaleja pH-arvon nostamiseen, syövän kasvu (ja imusolmukkeiden puuttuminen asiaan) voidaan estää.

Lähde: Cancer Research 69, 2260, 15.3.2009 Syöpä kukoistaa happamassa ympäristössä
http://cancerres.aacrjournals.org/content/69/6/2260.abstract

Myös Cancer Research Journal–lehdessä vuonna 2006 julkaistussa artikkelissa, Gatenby, Gawlinski et al tutkivat ja havaitsivat, että ”normaalin kudoksen krooninen altistus happamalle mikroympäristölle synnyttää toksisuutta seuraavilla tavoilla: (a) normaalilla solujen kuolemalla ja (b) solujen ulkopuolisen matriisin hajoamisella.” He esittävät, että glukoosiepätasapaino (hapan elämäntyyli) johtaa kroonisesti happamaan mikroympäristöön (kasvainsolua ympäröivät normaalit solut ja molekyylit), joka tarjoaa täydellisen kasvualustan syövälle.

Lähde: Cancer Research 66, 5216-5223, 15.5.2006
http://cancerres.aacrjournals.org/content/66/10/5216.abstract